Het jaagpad Regents Canal in hartje Londen is een paradijs voor fietsers, joggers en wandelaars. Cafés, koffiebars en galerijen hebben er onderdak gevonden in oude stapelhuizen en fabrieken. Sinds kort is er ook plaats voor eenden, ze kregen zelfs een eigen wandelpad.

Het eendenpad is een initiatief van The Canal & River Trust, die een witte lijn trok en het silhouet van een eend op het pad schilderde in Little Venice en Kings Cross. Al zullen de eenden wel eens buiten de lijntjes kleuren, het is vooral een symbolische daad. Het herinnert er de mensen daar aan dat iedereen van hetzelfde pad gebruikmaakt en is bedoeld om joggers en fietsers aan te moedigen het rustig aan te doen.

De Trust laat weten dat ze met de actie oproept tot het in opnieuw in gebruik nemen van ouderwetse goede manieren en het bewaren van de rust. "Het was niet mogelijk om op het smalle pad voor elk type weggebruiker een stuk weg te reserveren, dus besloten we dat de eenden er eentje verdienden", zegt campagneleidster Claire Risino. "We hopen dat iedereen hierdoor op die manier eens aan de anderen denkt en zich hoffelijk gedraagt."
Foto