Een Engelse vrouw die doodsbang was voor de tandarts, heeft haar uitgevallen tanden jarenlang met superlijm weer in haar mond vastgeplakt. Alles liever dan een bezoekje aan de tandarts.

Dat bleef niet zonder gevolgen. Het gebit van de 48-jarige Angie Barlow, uit de omgeving van Manchester, raakte ernstig aangetast door de lijm die ze gebruike. De botstructuur in haar kaak was voor 90 procent verwoest.

Angie is bang voor de tandarts sinds haar moeder op 34-jarige leeftijd doodging aan keelkanker. "De kanker werd ontdekt nadat bij haar een tand was uitgevallen", vertelt ze de Daily Mail. Dat is haar altijd bijgebleven: "Het zit eenmaal in je hoofd en dan blijft het zo. Dan maak je die tandartsafspraak gewoon niet."

Toen haar tanden begonnen uit te vallen, moest ze wat om de gaten in haar gebit te vullen. Ze koos ervoor om ze weer vast te lijmen: "Ik pakte gewoon een klein beetje lijm en probeerde de tand op dezelfde plek te drukken totdat die vastzat."

Uiteindelijk besloot ze dat het niet langer meer zo kon doorgaan. Ze durfde amper nog naar buiten uit schaamte voor haar gebit. Ze veegde al haar spaargeld op een hoop en stapte over haar angst heen.

De BBC volgde de operatie op de voet voor een serie over tandheelkunde in het land. Tijdens de operatie zijn twaalf (nep)tanden geplaatst. Angie is dolblij met het resultaat: "Ik voel me geweldig en ik hoef mijn mond niet meer te bedekken uit schaamte."