"Het doorzettingsvermogen van de moeder gaf ze de kracht te overleven." Vijf dagen nadat een vliegtuigje was neergestort in de jungle van Colombia, zijn een 18-jarige vrouw en haar baby levend gevonden.

Nelly Murillo Moreno en haar vijf maanden oude baby Yudier zijn na de crash in de afgelegen bergachtige jungle van het westen van Colombia na vijf dagen gevonden door reddingswerkers.

"Een wonder dat ze nog leven. Het is een zeer ruig gebied en rampzalig ongeluk", zegt een commandant van de Colombiaanse luchtmacht die betrokken was bij de redding.

Murillo zat in een Cessna 303 dat zaterdag in de provincie Chocó, ongeveer 350 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Bogotá neerstortte. De piloot is daarbij om het leven gekomen. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

De jonge vrouw raakte gewond, maar overleefde aan de oever van een beek met wat kokosnoten uit de lading van het vliegtuig.

Nadat het wrak van het vliegtuig zondag vanuit de lucht was gezien begonnen 14 reddingswerkers maandag naar Murillo te zoeken. Woensdagmiddag werd de gewonde vrouw op ongeveer 500 meter van het wrak in de jungle gevonden.

Ze is per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de provinciehoofdstad Quibdó. "Ze heeft wat wonden en brandplekken. De baby is ongedeerd."
Foto