,,De meeste kinderen hebben knuffels in hun bed liggen. Tommy slaapt met zijn golfclubs,'' zegt de moeder van het piepjonge golftalent Tommy Morrissey tegen Golf.com. Het is al een prestatie op zich dat een kereltje van vier jaar de bal zo'n 100 meter ver kan slaan, maar Tommy kan dat zelfs met slechts één arm.

Zijn rechterarm heeft Tommy de bijnaam 'Nemo' gegeven. In de animatiefilm over die vis heeft Nemo namelijk één kleine vin. Ondanks het gebrek aan een gedeelte van zijn rechterarm is het kereltje uit Florida toch vastberaden de beste golfer ter wereld te worden.

Zijn ouders zouden niet trotser kunnen zijn. ,,Het is zowel een geschenk als een uitdaging,'' zegt zijn vader Joe Morrissey. ,,Tommy slaapt zelfs met zijn golfclubs. En niet alleen met eentje. Er liggen er acht in zijn bed,'' aldus moeder Marcia Lee.

Om zijn doel te bereiken, gaat Tommy elke zomer op golfles bij voormalig professioneel golfer Jeff LeFevre. ,,Ik was er eerst erg sceptisch over. De meeste 3-jarigen zijn geïnteresseerd in auto's maar Tommy was anders,'' vertelt de leraar. Hij vervolgt: ,,Zijn instelling en houding waren perfect, en hij heeft precies de slag die je zoekt. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Hij is meer dan uniek. "

Niet alleen LeFevre is dol op het mannetje. Tommy is een graag geziene gast op golftoernooien. Om een balletje te slaan, toe te kijken, de vlag vast te houden en op de foto te gaan met alle spelers. Het kon ook niet uitblijven dat Tiger Woods hem een keer zou uitnodigen om een rondje te lopen. Dat deden ze in december vorig jaar. Sindsdien zijn de twee dikke maatjes.
Foto