Roberto Esquivel Cabrera, een 52-jarige Mexicaan uit de stad Saltillo, zegt dat hij de allergrootste en dikste penis ter wereld heeft. Echt blij met zijn maar liefst 48,2 centimeter lange geslachtsorgaan is hij overigens niet. ,,Ik voel me zwaar gehandicapt, kan door die piemel niet werken en moet zelfs bedelen om aan voedsel te komen''.

Volgens Roberto, zo vertelde hij aan de Mexicaanse krant Vanguardia, is zijn leven al ruim een halve eeuw een complete hel. En dat allemaal dankzij zijn extreme formaat lid. Vanguardia plaatste behalve een medische scan van de megapenis ook nog een ietwat merkwaardig kiekje, waarop te zien is dat de 'slurf' van de kleine man in ontspannen toestand tot ver over zijn knie reikt. Hoe groot het orgaan in staat van erectie, is onbekend.

Cabrera stelt dat zijn sociale leven 'uiterst somber' is, omdat veel mensen bang voor hem zijn. ,,Vooral vrouwen'', aldus de man in kwestie. Hij heeft één vurige wens: een veel kleinere penis. Roberto zou recent zijn onderzocht in een lokaal gezondheidscentrum, waar artsen momenteel uitzoeken hoe zijn penis op de meest verantwoorde wijze kan worden verkleind.

De patiënt zegt geen geld te hebben voor de, in zijn ogen noodzakelijke, ingreep. Hij hoopt op een vermelding in het Guinness Book of World Records en ook dat hem dat de nodige publiciteit en geld zal opleveren. Maar dat zit er voorlopig niet in. De recordboek heeft nog geen categorie 'de langste menselijke piemel'.
Amerikaanse media die lucht kregen van Roberto's ellende vroegen medische experts hoe de Mexicaan zijn 'wapen' zou kunnen laten krimpen. Volgens dr. Philip Werthman, directeur van een ziekenhuis in Los Angeles dat is gespecialiseerd in plastische chirurgie bij mannen, komt Roberto mogelijk in aanmerking voor 'een zeer grote besnijdenis'. ,,Helemaal zeker weten doe ik dat niet, want ik heb de penis van die meneer niet in het echt gezien en onderzocht'', aldus de arts. Hij noemde de lengte van 48,2 centimeter 'wel heel erg groot'. En ook de dikte (de omvang van de eikel zou 25 centimeter zijn) is in zijn ogen 'volstrekt ongebruikelijk'.

Wat penislengte betreft stoot Roberto in een klap een 'recordhouder' van de troon. De Amerikaan Jonah Cardeli Falcon heet met zijn 34 centimeter al vele jaren de man met de allergrootste. Hij heeft nog niet gereageerd op zijn Mexicaanse concurrent. De biseksuele Falcon werd door zijn lid wereldberoemd en duikt aan de lopende band op in tv-shows en seksfilmpjes.