Een man uit Bristol zal voortaan wel twee keer nadenken voordat hij de post van iemand anders openmaakt. In een pakketje dat was gericht aan de vorige bewoner van zijn huis trof hij een enorme vogelspin aan.

De Brit was net verhuisd naar een nieuwe woning en opende een pakketje dat was bestemd voor de vorige bewoner. In de doos trof hij een Braziliaanse zalmroze vogelspin aan, een spin die 28 centimeter groot kan worden, giftanden heeft van 2,5 centimeter en zijn vijanden aanvalt met brandhaartjes.

Uit de poststempel bleek dat het dier ongeveer drie weken in de envelop moet hebben overleefd. Er was al schimmel ontstaan op de verpakking.

De dierenarts die het dier opving, zegt dat de spin er slecht aan toe was. Hij was uitgedroogd en had veel haren op zijn lijf verloren. Sid, zoals de spin is genoemd, is nu aan het aansterken en daarna wordt een goed baasje voor hem gezocht.

Volgens de dierenarts worden spinnen en insecten wel vaker via de post verstuurd, maar moet dat wel goed aangegeven worden op de envelop. "Hier had men de pech dat het poststuk niet snel genoeg aankwam bij de geadresseerde."
Foto