Een Argentijnse man heeft zijn vrouw en autistische zoon zes jaar lang gevangen gehouden in een houten kooi in hun huis in Mar del Plata, zo'n 400 kilometer van de hoofdstad Buenos Aires. De 66-jarige man is opgepakt. De twee slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Dat melden Argentijnse media zaterdag.
De man had aan de achterkant van zijn huis een houten kooi gemaakt met stevige balken. Daarin hield hij de nu 61-jarige vrouw en hun 32-jarige autistische zoon gevangen.

,,Het is een vreselijk verhaal", zegt een anonieme gerechtelijke bron. ,,Toen we het huis binnenkwamen, was het pure waanzin." De politie trof op de vloer in het huis onder meer zakken met uitwerpselen aan, injectiespuiten, hondenvoer en benzineblikken.

De gerechtelijke autoriteiten denken dat de zoon gevoed werd met hondenvoer. Hij kon nauwelijks praten. Volgens de onderzoekers moest het slachtoffer, als hij in de kooi de slaap niet kon vatten, aan de benzine ruiken om zo te kalmeren.

De andere kinderen van de dader leefden in de buurt, maar werden naar verluidt geterroriseerd en bedreigd door hun vader. Uiteindelijk besloten ze de man toch aan te geven bij de politie. Een schoondochter bestempelde hem als ,,gewelddadig en agressief".

De moeder en de zoon werden opgenomen in het ziekenhuis en zijn er beiden slecht aan toe. De dader riskeert een celstraf van 15 jaar.