Toen de ex van een man in Frankrijk de voogdij krijg over hun zoontje, ging de man er met het jochie vandoor. Drie jaar later werden vader en zoon teruggevonden. Het kind had al die tijd geen contact gehad met andere mensen en zelfs de buren wisten niet dat hij bestond.

De Franse krant Le Figaro schrijft dat het kind gisteren werd gevonden door de politie. Hij is nu acht jaar oud en het enige contact dat hij de afgelopen drie jaar met de buitenwereld had, was een tv-zender met kinderprogramma's.

Niemand wist van zijn bestaan
Justitie in Frankrijk zegt dat het jongen in een smerig appartement zat, niet naar school ging en in sinds zijn ontvoering uit Nice in oktober 2012 geen dokter had gezien. De buren wisten niet dat hij bestond, omdat zijn vader hem had geleerd om zachtjes te praten en geen geluid te maken. Het kind heeft zowel fysiek als psychisch een grote afstand op leeftijdsgenootjes.

Het jochie is naar een ziekenhuis gebracht voor de nodige psychische en medische zorg. Daarna is hij naar een pleeggezin gebracht. Zijn moeder is zodra ze hoorde dat haar zoon was gevonden, naar Mulhouse gereisd. Maar het kind moet erg aan zijn moeder, die hij drie jaar niet heeft gezien, wennen.

De vader werd gevonden door geolocatie op zijn telefoon. De politie lokte hem naar een oude werkgever, waar hij werd opgepakt. Het kind kon daarna veilig uit het huis worden gehaald.