Sharafat Khan is een miljonair, heeft een gigantische villa in de Amerikaanse stad Taylor Lake Village in de staat Texas, maar woont al sinds maart in zijn voortuin. Een paar maanden geleden werd hij door zijn vrouw het huis uit gezet, nadat zij ruzie met elkaar hadden gehad. Ondanks dat hij het zich kan veroorloven om in een hotel te logeren, blijft hij op zijn plek. ,,Om mensen te laten weten wat zij doet.''
De man die meerdere gezondheidsproblemen heeft, blijft vastbesloten in de voortuin. Hij geeft toe bij vrienden of in een hotel te kunnen verblijven. ,,Maar ik heb een band met dit huis'', zegt hij tegen KHOU.

Inmiddels heeft de vrouw van de miljonair een bord met tekst in de tuin gezet. 'Als je hem eten wilt geven, neem hem dan mee naar jouw huis', staat er op te lezen. 'Je mag hem daar ook houden. Bedankt voor je begrip, breng niets naar dit terrein'. Ondanks het duidelijke verzoek, brengen buren toch regelmatig een hapje naar Khan. ,,Het is onmenselijk om hem daar zo te laten'', zegt een van de buren.

Mede-eigenaar
Doordat het huis in het bezit is van Khan en zijn vrouw, kan de politie niets doen aan de huidige situatie. Zij hebben meerdere keren een poging gedaan om de echtelijke ruzie op te lossen, maar dat is niet gelukt.

Volgens een van de zonen van het echtpaar heeft de vrouw haar man uit huis gezet omdat ze het zat was jarenlang mishandeld te worden. In juni heeft zij een scheiding aangevraagd. Ook heeft zij meerdere malen een straatverbod aangevraagd, maar die nog niet toegewezen gekregen.
Foto