De miljonair Shoja Shojai, geboren in Irak, wordt ervan beschuldigd zeven kinderen te hebben verwekt bij een negental jonge vrouwen die hij gedwongen vasthoudt in een 'privé-harem', gesitueerd in het Spaanse Marbella.
Zelf heeft hij een Brits paspoort, maar is geboren in Irak.
Shojai ontmoette de vrouwen, allemaal modellen, in Londen en overtuigde ze stuk voor stuk om te verhuizen naar zijn luxueuze onderkomen in Spanje. Hij beweerde dat hij een rijke olie-tycoon was, en ook nog bevriend was met Barack Obama. De vrouwen kwamen uit landen als Rusland, Mongolië en Kazachstan. Ze studeerden allen mode in Londen.

Eenmaal in Spanje aangekomen werden de vrouwen gedwongen mee te betalen aan de huur van de villa, een slordige 11.000 dollar per maand. Hij bezocht de vrouwen, had seks met ze, en vertrok vervolgens weer naar het naastgelegen huis, waar hij zelf woonde.

De vrouwen vertelden aan de politie dat ze alleen onder begeleiding de villa mochten verlaten. Maar een van de werknemers van Shojai heeft verklaard dat de vrouwen 'gewoon 's ochtends de kinderen met de auto naar school brachten. Wat er 's avonds allemaal gebeurde, daar weet ik niets van.'