In het Limburgse dorp Vijlen werd de wedstrijd van het Nederlands elftal gisteravond met extra spanning bekeken. De mannen van de plaatselijke voetbalclub kunnen namelijk naar het EK-voetbal voor bergdorpen, maar alleen als het Oranje van Danny Blind zich kwalificeert.

Vijlen is op ruim 200 meter het hoogst gelegen dorp van Nederland en daardoor automatisch de Nederlandse kandidaat voor het EK voetbal voor bergdorpen. De 'perschef' van het eerste elftal van RKVV Vijlen vindt het vervelend dat er nog maar weinig hoop is op deelname: "Alles is al geregeld. We hebben sponsors gevonden en zijn al in voorbereiding", aldus Victor Terpstra.

Het toernooi is in 2008 ontstaan ter promotie van de Alpen-regio. Deze zomer wordt het op 2000 meter hoogte gespeeld in het Franse Morzine.

Terpstra riep bondscoach Danny Blind in een brief op om vol te gaan voor de laatste strohalm. "Als gevolg van de tegenvallende prestaties van jouw team staat ook onze deelname aan het EK op losse schroeven. Ons dorpje zal dubbel bedroefd zijn als jullie je niet plaatsen. Danny, wij geloven er in."

De voetballers, die bij de vorige editie één-na-laatste werden, kwamen gisteravond in de dorpskroeg bijeen om naar de wedstrijd te kijken.