Vier vluchtelingen die in het Franse Calais in een vrachtwagen waren gekropen in de hoop te worden afgeleverd in Groot-BrittanniŽ, kwamen in de laadruimte oog in oog te staan met een woeste ijsbeer.

Het dier, de 22 maanden oude Nissan, was op transport naar het Yorkshire Wildlife Park. De verstekelingen hadden overduidelijk niet op zijn aanwezigheid in de truck gerekend: eentje koos gelijk het hazenpad, de anderen verschansten zich buiten bereik van de kooi waarin Nissan zat.

Medewerkers van het Britse dierenpark waren, in een auto achter de vrachtwagen, getuige van het voorval en waarschuwden meteen de politie. Een van hen zei in The Sun dat de vluchtelingen kans hadden gezien de vrachtwagen te stoppen na het versperren van de weg met stukken plastic. Het enteren van de truck was vervolgens een kwestie van seconden.

"Ik denk dat ze de schrik van hun leven hebben gehad. Het laat de wanhoop zien waarmee ze Groot-BrittanniŽ willen binnenkomen."

De vluchtelingen zitten vast in Frankrijk. Nissan, die via Frankfurt na een vlucht uit Moskou in Calais was beland, is intussen heelhuids aangekomen in het dierenpark.
Foto