In Den Helder heeft een inbraakzaak dinsdag een bijzondere wending gekregen. De gestolen bankpassen werden in een zak vlakbij het huis teruggevonden mét een boodschap: de inbreker verzocht de bewoners via een briefje de vondst op Facebook te plaatsen als zij de rest van hun spullen terug wilden hebben.

Op 7 oktober werd er ingebroken in de woning van Diana en Robert. Een van de inbrekers is gepakt, doordat Robert hem samen met zijn buurman wist tegen te houden. De andere inbreker is gevlucht met twee smartphones, een laptop, een navigatiesysteem, geld en bankpassen. Sindsdien is er nooit meer iets van hem of de spullen vernomen, tot dinsdagochtend.

Op de stoep bij een paar huizen van dat van Diana en Robert vandaan, werd een zak gevonden met daarin niet alleen de gestolen bankpasjes, maar ook een boodschap van de inbreker. Op het briefje stond een tekst geschreven die Diana op haar Facebookpagina moest plaatsen, als het echtpaar de rest van de spullen terug wilden hebben.

“De pasjes waren wat vochtig, maar het briefje kurkdroog, dus het lag er nog maar net”, vertelt Diana aan RTV NH. De tekst luidt als volgt: ‘We hebben de pasjes met briefje gevonden die je hebt achtergelaten in onze straat met jouw speciale verzoek. Wat denk je zelf? JA, we willen onze spullen terug. En een persoonlijke levering wordt op prijs gesteld!. Dus kom maar op…’

Diana heeft de tekst direct op Facebook gepost. Het echtpaar wacht nu in spanning af wat er komen gaat.