Diefstal door middel van spionage die normaal gesproken alleen voorkomt in James Bondfilms. Het gebeurde afgelopen september in een supermarkt in Boxtel. Daar heeft een doortrapte boevenbende de pincode van een 67-jarige vrouw afgekeken met infrarood.

Op bewakingsbeelden van de supermarkt is duidelijk te zien hoe een van de dieven een foto maakt van het pinapparaat meteen nadat het slachtoffer haar betaling heeft afgerond bij de supermarkt in winkelcentrum Oosterhof. Een nieuwe techniek, volgens de politie, waarmee met 'een infraroodfoto' de ingetoetste pincode zichtbaar wordt.

Slinks samenwerkingsverband
Na de betaling met haar pinpas werd het slachtoffer aangesproken door twee andere betrokkenen. Een afleidingsmanoeuvre, blijkt later. Thuis ontdekt ze dat ze haar portemonnee kwijt is. Haar rekening is dan al leeggehaald. Op beelden van de supermarkt is achteraf goed te zien hoe de dame slachtoffer is geworden van een slinks samenwerkingsverband.

De politie waarschuwt mensen voor de nieuwe techniek en raadt iedereen aan om verschillende toetsen in te drukken. Zo is afkijken eenvoudig te voorkomen, aangezien op de foto dan alle toetsen oplichten. Bewakingsbeelden van de slinkse diefstal, deelde de politie op haar website.
Filmpje