Een opvallend briefje voor de politie in het Rotterdamse Charlois. Een man die een nacht in de cel had doorgebracht, schreef aan de agenten hoe hij het beleefd had. "Nog een nachtje overnachten was geen probleem geweest."
"Het begon heel spannend", schrijft de man. En tegen de grond gewerkt worden was hem niet zo goed bevallen. Maar 'de drankjes, broodjes en maaltijden waren daarentegen wel heel erg lekker. Vooral de maaltijd met kip en kerrie was heerlijk'.

Ook over de spullen die hij kreeg om te slapen, een kussen, deken en matras, is de man volgens het briefje wel te spreken. Het geschreeuw midden in de nacht en gebonk op deuren hielden hem wat uit zijn slaap, maar niet genoeg om niet nog een nacht te willen blijven.

"Welcome to a police cell in the The Netherlands. Het ziet er luxer uit dan het gemiddelde hotel in Suriname of Guyana", besluit hij zijn briefje, dat door de politie Charlois op Facebook is gezet.

De politie kreeg het briefje een paar maanden geleden, maar bracht het nu pas naar buiten. Waarvoor de tevreden arrestant was opgepakt, is niet duidelijk, maar de politie zegt tegen het AD dat het waarschijnlijk om winkeldiefstal of vernieling ging. Ondanks dat hij zo tevreden was, moest de man dan ook na één nacht weer weg.
Foto