Chocoladeliefhebbers die niet genoeg kunnen krijgen van het eten van hun favoriete lekkernij kunnen daar nu hun werk van maken. Het Schotse chocolademerk Mackie’s is middels een advertentie op zoek naar een chocoladeproever voor de nieuwe fabriek.

De positie van chocoladetester is voor een jaar en het enige vereiste waaraan je moet voldoen is het hebben van goede smaakpapillen. Onder de werkzaamheden vallen deelname aan testpanels, de kwaliteit van de chocolade bewaren en ook het testen van andere merken. Dit kan overigens allemaal vanuit de luie stoel thuis.

Om in aanmerking te komen voor de vacature moeten sollicitanten hun droomreep beschrijven en kunnen beargumenteren waarom zij de baan moeten krijgen. De nieuwe werknemer krijgt overigens wel uitbetaald in chocola. De chocoladefabrikant benadrukt dat het niet gaat om een grapje.

“In onze gloednieuwe fabriek kunnen we jaarlijks meer dan vijf miljoen chocolarepen maken en we willen dit zoete succes graag delen met creatieve kandidaten die een neus hebben voor nieuwe, interessante smaken”, aldus Kirsten McNutt van Mackie’s. Sollicitanten in alle leeftijden kunnen tot 3 december reageren op de vacature.