Acht uur per week chocola eten en daar ook nog eens voor betaald krijgen. Het klinkt te mooi om waar te zien, maar vanaf nu kun je solliciteren voor de functie van chocoladeproever. De baan komt vrij bij het bedrijf Mondeléz International, dat onder andere Milka, Toblerone en Côte d'Or maakt.

Het bedrijf zoekt vier nieuwe collega's: drie chocoladeproevers en iemand die chocoladedranken test. De perfecte kandidaat moet kunnen aantonen dat hij of zij goede smaakpapillen, en een passie voor zoetigheid heeft. Ook moet hij of zij openstaan voor nieuwe producten en Engels spreken. De baan is namelijk in het Engelse Reading.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf chocoladeproevers zoekt. Vorig jaar werd er ook al een vacature uitgeschreven, waar meer dan 6000 mensen op reageerden. De advertentie stond op de vijfde plek van meest bekeken functies op banensite LinkedIn in 2017.

Degene die nu de baan krijgt gaat samen met een team van chocolade-experts nadenken over manieren om de snacks en dranken nog lekkerder te maken. Mocht jij geïnteresseerd zijn, dan kun je hier solliciteren. Realiseer je daarbij wel goed dat je voor zo'n 10 euro per uur bereid moet zijn om te verhuizen naar Reading, in Groot-Brittannië.