Een Britse autodief heeft het de politie erg makkelijk gemaakt. Niet alleen filmde hij zichzelf met de Porsche die hij net had gestolen, hij kon eenvoudig worden opgepakt toen hij met de auto uit de bocht vloog en klem kwam te zitten. De man werd deze week veroordeeld.

De 25-jarige dief kreeg de sleutels van de Porsche Boxster in handen bij een inbraak in Gloucestershire in januari. Samen met een 26-jarige handlanger maakte hij ook een tv, een portemonnee en wat kleinere zaken buit.

Buiten kon Jamie Lee Sharp de aandrang niet weerstaan zichzelf te filmen met de auto. "Wat vind je van de Porsche die ik nu rijd", zegt hij triomfantelijk. "Het is de auto van een vriend. Ik heb net een tv opgehaald." In de auto voegt hij eraan toe: "He, kleintjes, hoor eens hoe hij optrekt".

Later filmde Sharp hoe hij wegreed. Enkele kilometers van het huis waar hij inbrak reed hij tegen een muurtje, waardoor hij vast kwam te zitten in de auto.

Zijn kompaan vluchtte, maar agenten konden Sharp oppakken. Deze week is hij veroordeeld tot 4 jaar cel voor inbraak, autodiefstal en rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijontzegging van drie jaar.

De medeplichtige kreeg een celstraf van 35 maanden en mag 29 maanden niet rijden.