Bah, bah, bah. Instant boosmaakverhaal met slechte afloop.
Een 33-jarige man schijnt na een ruzie met zijn vrouw zijn (of haar?) trouwe viervoeter aan zijn Porsche Carrera vastgebonden te hebben, en heeft het dier vervolgens kilometerslang met hoge snelheid meegesleept. Het zal u niet verbazen dat het arme dier dit niet overleefd heeft.
Normaal gesproken ben ik altijd wat terughoudend bij dit soort verhalen, maar als zelfs de BBC het meldt, is de kans op een hoax toch vrij klein. Helaas wel in dit geval.
De hond, een mix tussen een beagle en een collie, werd zondagavond door de man achter zijn zwarte Porsche gebonden. Na de sleeppartij werd het dier in de berm van de A27 vlakbij Shoreham gedumpt. De man gaf zich later aan bij de politie, nadat een media-shitstorm het land was overgetrokken. Hij moet op 3 december voorkomen.
Volgens de meest recente berichten is het allemaal per ongeluk gebeurd, en had de man er geen weet van dat de hond achter zijn auto hing. Gelooft u het?
Wat een held op sokken, om een weerloos dier zo toe te takelen. Sla dan iets in huis aan diggelen, of leef je uit op een bokszak of zo, maar een hond? Echt? Ik hoop dat de man het in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gedaan, later bij zinnen kwam en nu voor de rest van zijn leven met een knagend schuldgevoel zit opgescheept. Dat is de zwaarste straf.