Twee kinderen van 12 en 13 jaar in Weilmoringle in Australi oud hebben zo'n 35 kilometer in een auto gereden om hulp te halen voor hun ouders, die vast waren komen te zitten in een waterput. Voor de vader kwam de hulp te laat.

Volgens de politie was de 29-jarige vader onder in de dertig meter diepe put bezig om een waterpomp te installeren toen hij werd bedwelmd door dampen die vrijkwamen. Zijn 28-jarige vrouw wilde hem helpen, maar viel naar beneden toen de touwladder brak. Vader en moeder zaten vast in de put.

De dappere kinderen kropen achter het stuur van de auto van het gezin om hulp te halen. Na zo'n 35 kilometer kwamen ze een automobilist tegen, die de politie belde. De politie moest van meer dan 200 kilometer verderop komen om de plek van het ongeluk te bereiken.

Na ongeveer acht uur kon de vrouw worden gered uit de put. Ze was in shock en heeft mogelijk een koolmonoxidevergiftiging. Ze is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De vader was al overleden. Hoewel de vader niet kon worden gered, is het volgens de politie niet ondenkbaar dat ook de moeder was overleden als niet op tijd hulp was gehaald.