Metalen kattenpootjes uit een 3D-printer hebben de gehandicapte kat Vincent wereldberoemd gemaakt. De drie jaar oude kater kreeg de protheses om weer zelfstandig te kunnen rondlopen. Het dier geniet volop van zijn nieuwe mogelijkheden.

Cindy Jones ontfermde zich twee jaar geleden over de drie jaar oude Vincent. De kater miste toen al twee pootjes. Hoe Vincent ooit gehandicapt is geraakt is niet bekend.

Cindy's dochter Emily studeert om dierenarts te worden en besloot Vincent mee te nemen naar Iowa. Hier ontmoette de familie Jones dierenarts Mary Bergh, die Vincent wel wilde opereren.

BioMedtrix,een orthopedisch bedrijf voor dieren leverde twee metalen pootjes uit de 3D-printer. Normaal kosten de hulpstukken duizenden dollars maar het bedrijf doneerde de kattenpootjes.

Na de operatie kon Vincent al gauw lopen. Volgens Cindy is Vincent nu echt een 'blije kat'. Inmiddels is de operatie een paar maanden geleden en rent Vincent vrolijk door het huis. Het enige dat hij niet kan is springen. Volgens Amerikaanse media gaat Vincent nu viraal omdat mensen zo ontroerd zijn door de video van de kat die onlangs verscheen.

Volgens dierenarts Mary zijn er maar 25 dieren op de wereld die metalen pootjes hebben zoals Vincent.
Filmpje