Twee jaar geleden verloor Safyre Terry haar vader en broers en zussen bij een brand. Zelf hield ze er ernstige brandwonden aan over. Deze kerst heeft ze maar één wens: ze wil graag zo veel mogelijk kerstkaarten.

Safyre overleefde als enige een brand in het huis van haar familie. Het meisje werd gevonden bij het lichaam van haar vader, die haar met zijn lichaam beschermde tegen de vlammen. Hij moest dat met zijn leven bekopen. Twee jaar later heeft het meisje al meer dan 50 operaties gehad. Naast dat ze ernstige brandwonden heeft opgelopen, is ze ook haar rechterhand en linkervoet kwijt.

Safyre woont sinds de brand bij haar tante Liz Dolder. Ondanks de brandwonden en alle ellende is ze 'een vrolijke meid' en ze is gek op kerst. Toen de tante van Safyre een 'kaartenboom', een soort kerstboom waar kerstkaarten in opgehangen kunnen worden, in huis haalde, was het meisje meteen enthousiast. "Ik kan niet wachten tot hij vol is."

Haar tante had daar haar twijfels bij. "Schat, dat gaat waarschijnlijk niet lukken. We krijgen misschien tien kaarten per jaar en in de boom kunnen er wel 100 hangen", was Dolders reactie. Om toch iets te kunnen doen, werd er op Facebook een oproep gedaan: stuur zoveel mogelijk kaarten.

En dat werkt: de kaarten stromen inmiddels binnen. Volgens haar tante is Safyre ontzettend blij met alle kaarten. "Toen we haar de eerste kaart gaven, was het alsof we haar de wereld gaven."

Naast alle kaarten kreeg het meisje ook een reis naar Disney World aangeboden. "Dit wordt een kerst om nooit te vergeten", zegt Liz Dolder tegen New York Daily News.

Wil je ook een kaartje sturen? Er moet voor € 1,15 aan postzegels op, en dit is het adres van Safyre:

Safyre
P.O. Box 6126
Schenectady NY 12306
United StatesFoto