Elke dag gebeuren er talloze ongelukken op de wereld. Ongelukken waar mensen niet zomaar van kunnen genezen.

De reden hiervoor is dat er veel plekken op de wereld zijn waar het gezondheidssysteem nog onderontwikkeld is. Het zijn voornamelijk mensen uit grote gedeeltes van het Midden-Oosten, Afrika en AziŽ die moeite hebben met het vinden van goede gezondheidszorg. Een jong meisje genaamd Zubaida heeft misschien wel ťťn van de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt die je als mens kan ervaren. Het gebeurde bij haar thuis.
Ze was bezig met het bijvullen van een tank voor het gasfornuis omdat ze wilde gaan koken voor de aankomende dagen. Het systeem in haar huis was echter zo verouderd dat het propaangas vlam vatte, dat direct oversloeg op Zubaida.

Haar brandwonden waren zo heftig dat de hele onderkant van haar gezicht vast smolt op haar borst, en haar arm aan haar borst. Maar dat was nog niet alles; de arme Zubaida kon nergens heen voor verzorging. De artsen gingen er al vanuit dat ze zou overlijden.

Niemand was bereid om haar de verzorging te bieden die ze nodig had. Een groep Amerikaanse soldaten is de reden waarom ze vandaag de dag nog in leven is. Na 11 september 2001 werden Amerikaanse troepen richting Afghanistan gestuurd en kwamen ze Zubaida tegen. Ze zagen hoe erg dit meisje leed aan haar verwondingen en besloten alles op alles te zetten om haar te kunnen helpen.
Filmpje