Agenten in Winschoten keken vannacht vreemd op toen ze hun eigen auto voorbij zagen rijden. Terwijl ze bezig waren met een arrestatie, ging iemand er met de politieauto vandoor.

Rond half vier kwam de politie af op een vechtpartij bij een café in het centrum van Winschoten. De agenten waren snel uitgestapt om een beveiliger te helpen, maar vergaten daarbij de sleutels uit het contact te halen. Even later zagen ze hun eigen auto 'met een behoorlijke snelheid' wegrijden, vertelt een politiewoordvoerder.

De auto was een paar minuten kwijt, maar hij werd een paar straten verderop teruggevonden. "Getuigen hadden de politieauto daar zien staan. De dader was toen gevlogen." De politie zegt te weten wie de joyrider is, maar heeft hem nog niet in de kraag kunnen vatten. "Hij kan later vandaag op een bezoekje rekenen."

Het is overigens niet gebruikelijk dat de sleutels in het contact van een politieauto blijven zitten, zegt de woordvoerder. "Nee, dat hoort niet. Maar ik kan me ook voorstellen dat de agenten snel wilden helpen. Toen ze aankwamen was de vechtpartij nog bezig."