Op de Consumer Electrics Show in Las Vegas is het eerste zelf vliegende luchtvaartuig voorgesteld dat ook passagiers kan vervoeren. In de 'EHang 184' is plaats voor één persoon die zonder zelf iets te doen over een korte afstand kan worden rondgevlogen. Het toestel vliegt automatisch maar kan worden overgenomen door een commandocentrum op de grond.

Het Chinese bedrijf EHang werkt al drie jaar aan de 'taxidrone'. Het toestel ziet eruit als een helikopter maar dan met vier propellers zoals bij een drone. "Het grote verschil met andere luchttoestellen zoals vliegtuigen, helikopters of vliegende auto's is dat dit volledig zelfstandig vliegt", zegt medestichter Yifang Xiong, "We hebben dus geen piloot nodig, de inzittende is gewoon passagier."

Om de veiligheid te garanderen staat de drone voortdurend in verbinding met een commandocentrum dat kan ingrijpen wanneer het mis gaat. Het toestel is na een langdurige testfase klaar voor commercieel gebruik. Later dit jaar zou hij te koop zijn voor een prijs tussen 200 en 300.000 dollar.
Filmpje