Een verslaggever die wilde aantonen hoe een steekvrij vest werkt, is tijdens de demonstratie van zo'n vest gewond geraakt. Op een video is te zien hoe de Israëlische verslaggever Eitam Lachover in zijn rug wordt gestoken.

Lachover maakte een verhaal over de steekvrije vesten, die op dit moment erg populair zijn in Israël. Daar worden de laatste maanden bijna dagelijks mensen op straat neergestoken vanwege de toegenomen spanningen tussen Israël en de bezette gebieden.

Neergestoken door vice-president
Tijdens het tv-item stak de mede-eigenaar van het bedrijf Lachover in de rug. Het militaire steekmes ging door het vest. Volgens het bedrijf zat precies op die plek geen bescherming.

Op de videobeelden is te zien dat de verslaggever merkt dat hij wordt geraakt. Ook de topman van het bedrijf schrikt als het mes door het vest gaat. De beelden laten niet zien welke verwondingen de verslaggever opliep.

Verslaggever Lachover liet op Twitter weten dat de wond in het ziekenhuis gehecht is. Daarna mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Hij is verder in orde.
Filmpje