In Australiė is ophef ontstaan over een videogame waarin je een oorspronkelijke bewoner van het land moet doodslaan. Het spel is na protesten uit de appstores van Apple en Google verwijderd.

In het spelletje Survival Island 3 - Australia Story 3D moet je proberen te overleven in de onherbergzame Australische 'outback'. "Wees alert op boze beesten, vooral als je geen wapen hebt. 's Nachts is het extra gevaarlijk, probeer je ergens te verstoppen. Jaag op dieren, of probeer planten te kweken. Je zult toch iets moeten eten."

De tekst gaat verder: "Ook moet je met aboriginals vechten - je bent hun leefgebied binnengegaan!" In beeld staat met grote letters: 'Beware of Aborigines!'

Het spelletje zou nog gewoon in de Apple- en Google-stores liggen als Georgia Mantle niet een petitie was gestart. De studente, van Aborigine-afkomst, kreeg in twee dagen bijna 50.000 positieve reacties op haar initiatief.

De game mag dan geruisloos uit de digitale winkelschappen zijn verdwenen, Mantle hoopt toch nog een excuus te krijgen van de makers en distributeurs.
Foto