De liefde voor haar leerlingen ging voor een Amerikaanse schooldirectrice zó ver dat ze voor hen zelfs haar leven gaf.

Susan Jordan kwam afgelopen dinsdag om het leven door een tragisch incident met een op hol geslagen schoolbus. Op het allerlaatste moment duwde de schooldirectrice een groepje leerlingen weg voor het aanstormende voertuig. Ze had daardoor zelf geen tijd meer om te ontsnappen. Jordan werd dodelijk geraakt. Haar leerlingen maken het naar omstandigheden goed. Twee liggen er gewond in het ziekenhuis, maar voor hun leven wordt niet gevreesd, meldt de Amerikaanse zender KLTA.

Over wat zich precies heeft afgespeeld, tasten politie en brandweer nog in het duister. De bestuurder van de schoolbus zegt geen idee te hebben. Het verdriet om het verlies van Jordan is er niet minder om. Ze stond 20 jaar aan het hoofd van de school en was bijzonder geliefd. Dat is bijvoorbeeld ook te zien in een video op YouTube, die vorig jaar mei werd opgenomen. Daarin spreken haar leerlingen en collega's hun waardering uit voor Jordan.

"Ze is alles dat ik hoop te zijn als ik opgroei", zegt een volwassen vrouw in het filmpje. "Ze is aardig, zorgzaam, liefhebbend, oprecht en een professional. Ze zorgt ervoor dat wij allemaal nog beter willen zijn." Een andere vrouw noemt haar 'de definitie van schitterend'.
Filmpje