Negen keer zou de 51-jarige M.K. uit Bergen op Zoom de remleidingen van de auto van een oud-collega hebben doorgeknipt. Eén keer knalde het slachtoffer tegen de auto van de buurvrouw aan. Een andere keer kon de vader van vier kinderen een ongeluk op de snelweg nog maar ternauwernood voorkomen.

De zwakbegaafde M.K. bekende gisteren in de rechtbank in Breda dat hij zes keer de leidingen doorknipte. En dat hij één keer een wiel had losgedraaid aan de auto. Waarom? Dat wist hij niet meer. Hij had zijn anti-depressiva niet genomen. En daardoor wist hij niet meer wat hij deed.

Het slachtoffer had camera's opgehangen bij zijn woning. In de nacht van 4 op 5 november 2014 werd daardoor duidelijk wie verantwoordelijk was voor de levensgevaarlijke vernielingen. K. had van vroeger al problemen en toen hij in 2013 of 2014 werd ontslagen, ging het steeds slechter en werd hij zwaar depressief. Volgens gedragsdeskundigen is de man verminderd toerekeningsvatbaar.

De officier van justitie eiste voortzetting van zijn behandeling en een jaar voorwaardelijke celstraf. De rechtbank doet 17 februari uitspraak.