Vergeet de katoenen slip. Sinds deze week is de houten onderbroek op de markt. "De broekjes zitten heel fijn en de dragers zijn milieubewust bezig", zegt ontwerper Peter van Akkeren.

Peter van Akkeren heeft met zijn Nederlandse kledingmerk Saint Basics de onderbroeken ontwikkeld. Vier vragen over het nieuwe product dat sinds deze week verkrijgbaar is.

Een houten onderbroek. Dat vraagt om een toelichting. Het is toch geen stukje plank met een stofje erom heen?
"Haha. Nee. Eucalyptushout vormt de basis van het ondergoed. Dat hout wordt vermalen tot pulp. Zo ontstaan vezels waarmee je draden kunt spinnen."

Is het nieuw?
"Ja. We zijn jaren bezig geweest met de ontwikkeling van de houten onderbroek. Sinds deze week zijn de slipjes en boxers te verkrijgen."

Waarom zouden we aan de houten onderbroek moeten?
"Allereerst omdat ze veel lekkerder zitten dan katoenen onderbroeken. Ze zijn namelijk superzacht, ze zitten heel luchtig en de onderbroeken zijn antibacterieel: ze doden als het ware bacteriŽn. En de broekjes zijn gewoon heel mooi."

En het is ook beter voor het milieu?
"Ja. Voor de productie van eucalyptusbomen is veel minder landoppervlak en water nodig dan voor het verbouwen van katoen. En er worden ook veel minder pesticiden en kunstmest gebruikt bij eucalyptusbomen. Stukken beter dus voor het milieu."
Foto