Een 64-jarige vrouw uit Brooklyn heeft na veertig jaren intensief alcoholmisbruik een enorme bult op haar rug gekregen. Ook in haar nek en op haar armen verschenen grote bulten. Het fenomeen staat bekend als Madelung-ziekte.

Artsen van het Brooklyn Hospital Center stellen dat de vrouw in verwarde toestand het ziekenhuis betrad. De vrouw gaf aan dat ze al een jaar last heeft van steeds zwakker wordende spieren. Dit werd zo erg dat ze nauwelijks meer uit haar huis kwam. Ze gaf toe dat ze al veertig jaren zwaar dronk.

Nader onderzoek wees uit dat ze leed aan ketoacidosis, een aandoening waarbij vetweefsel wordt aangemaakt. De ziekte kan zonder behandeling dodelijk zijn. Ook bleek dat haar lever was aangetast door het alcoholmisbruik.

De vrouw vertelde aan de artsen dat ze al vijf jaar bulten op haar lijf had, maar die vormden voor haar nooit een fysiek obstakel. Het maakte haar naar eigen zeggen ook niet uit hoe ze er uit zag met de bulten. De artsen vertelden haar dat de vorming van bulten gestopt zou kunnen worden met liposuctie en het laten staan van de fles. Na een lange discussie besloot de vrouw inderdaad maar eens te stoppen met drinken. Ze weigert echter de bulten operatief weg te laten halen.
Foto