Treinmachinist Niek haalt op Facebook hard uit naar een man die deze week onder de slagbomen doorkroop om de trein te halen. De man struikelde op het spoor maar werd ternauwernood gemist door de trein.

"Wat ging er vanmorgen door u heen toen u bij station Hengelo-Oost onder de gesloten overwegbomen door liep en in alle haast op het spoor ten val kwam voor mijn trein?", schrijft de machinist kwaad. "Wat is zo'n trein groot h, van zo dichtbij? Wat ging er door u heen toen het gegil van mijn twaalf blokkerende wielen hoorde?"

Mijn hartslag komt vanzelf terug
De geschrokken machinist gaat nog even door. "Wat ging er door u heen toen u de mensen op het perron hoorde schreeuwen? U was bang dat u de trein zou missen, wees maar blij dat de trein gemist heeft. Maakt u om de rest maar geen zorgen, u zit nu in de trein met een paar vlekjes op uw kleding. En mijn hartslag komt vanzelf terug op het juiste ritme. Maar dit vergeet ik nooit weer."

Prorail voert momenteel een campagne tegen onveilig gedrag bij overgangen. In 2015 vonden er in totaal 33 aanrijdingen plaats op overgangen. Daarbij kwamen dertien mensen om het leven. Veruit de meeste ongelukken vonden plaats bij overwegen met lampen, bellen en spoorbomen.