,,Soms ligt hulp aan hen die dat behoeven op een heel onverwacht vlak." Op Twitter legde politieagent Jean Louis Becker met deze zin uit waarom hij besloot een stel koeien die net hun baasje was verloren te voeren. De reacties op zijn daad zijn overweldigend.
De wijkagenten kwamen ter plaatse na een melding van de buren. Zij zagen dat de boer onwel was geworden. De boer uit Wilsum stierf een natuurlijke dood in zijn stal. Politieagent Jean Louis Becker besloot direct de koeien die in de stal achtergebleven waren te eten te geven.

De daad laat weinigen onberoerd en de reacties op verschillende sociale media en websites waren niet op een hand te tellen. ,,Eindelijk komt de politie ook eens in een beter daglicht'', is een reactie op de website van De Stentor. Een ander schrijf op Facebook: ,,Ik vind het zeer respectvol dat de agent de taak van de boer heeft overgenomen, oneigenlijk werk maar hij deed het toch maar. Grandioos!"

De lovende reacties verbazen Becker niet. Het gebeurt niet iedere dag dat een agent koeien voedert. ,,We bieden hulp aan hen die het behoeven, in dit geval koeien", vertelt Becker. De foto werd genomen door een collega. Becker zag het pas uren later. ,,Deze foto bevat alles. Het toont hoe divers ons werk is. Je komt in vreemde situaties terecht."

In zo'n situatie stelt Becker zich voor hoe hij zelf behandelt zou willen worden, als hij het was geweest. ,,Dat doe ik altijd als ik met slachtoffers omga. Dat is subtiel, soms met een kopje koffie gaat of een vriendelijk woord." Deze keer waren het de koeien die zijn aandacht trokken. ,,Iedereen was druk en de dieren begrepen het natuurlijk niet. Hun baasje was net overleden, ze hadden ons nodig."
Foto