Je koopt een iPhone voor je partner en dan loopt je relatie op de klippen. Van wie is de smartphone dan? Een anonieme Amerikaan bedacht zijn eigen manier om in zo'n discussie aan het langste eind te trekken.

De man kon het niet verkroppen dat zijn ex rondliep met 'zijn' iPhone. Het meisje, ene Melisa, zag dat anders. Er werd verhit over en weer ge-sms't, maar geen van beiden wilde toegeven. Melisa beloofde het toestel terug te geven als zij een nieuwe smartphone had.

Daar was haar ex het niet mee eens: ,,Ik heb er al te veel voor betaald en jij verdient hem niet." Hij besloot actie te ondernemen. Met de 'Find My iPhone-optie kon hij het toestel opsporen.

De telefoon bleek zich ergens in Akron in Ohio te begeven. Hij liet de telefoon aanmerken als gestolen en kon zo de hele inhoud van de iPhone op afstand wissen. Ook schreef hij een sarcastische boodschap aan Melisa: ,,Hey schat, ik heb beslist om mijn iPhone uit te schakelen. Weet je, het is mijn telefoon en daarom kan ik dat gewoon doen. Had je mij maar geen 'fuckboy' moeten noemen. Fijne dag nog. #telefoonloos."

Maar nog steeds was hij niet tevreden. Hij sms'te vervolgens naar Jen, de moeder van Melisa, dat hij nog altijd geld wilde voor de iPhone. Jen en Melisa weigerden daarin mee te gaan. "Ik betaal je niets. Jij hebt haar iPhone uitgezet", sms'te de moeder.

De maffe sms-geschiedenis werd gepost op Imgur en lokte duizenden reacties uit.