De Amerikaanse Mason Wells moet wel een heel braaf engeltje op zijn schouder hebben. Hij was aanwezig bij drie aanslagen: in Boston, Parijs en gisteren in Brussel en heeft ze tot drie keer toe overleefd.
De 19-jarige Wells uit Utah wilde dinsdagochtend inchecken voor zijn terugreis naar de VS toen een van de bommen vlakbij hem ontplofte. Hij liep daarbij ernstige brandwonden op. Ook reisgenoten Joseph Emey (20) en Richard Norby (66) raakten gewond.
“Dit is de derde aanslag die hij overleeft,” vertelt zijn vader Chad aan ABC News. “Zijn herstel verloopt goed, maar zo dichtbij was hij nooit. Het is een wonder dat hij nog leeft. We waren in 2013 samen in Boston toen een blok verder bij de eindstreep van de marathon twee bommen ontploften,” aldus Chad. “Daarnaast was hij ook in Parijs op het moment dat de terroristen toesloegen.”
Moeder Kimberly noemt haar zoon een ‘sterke jongen’. “We hebben hem al aan de telefoon gehad en hij heeft ons gerustgesteld dat hij in veiligheid is. Ik denk dat zijn eerdere ervaringen hem dit keer hebben geholpen om rustig te blijven.”
Foto