De in Hoofddorp woonachtige Johan de Kock heeft zich kapot gelachen toen hij een politieauto bovenop een paal geparkeerd zag staan. Hij zag het voorval afgelopen woensdag toen hij op z’n motor voorbij reed. Naar eigen zeggen schoot hij meteen in de lach. Toen hij eenmaal thuis was zei hij tegen zijn dochter: “Kom, we gaan de politie uitlachen.” Waarna de twee terugkeerden naar de plaats delict.

In de auto zaten twee agenten: Een mannelijke en een vrouwelijke agent. “Zo, dat doen jullie goed”, zei Johan tegen het duo. Waarop de mannelijke agent meteen reageerde: “Je kunt drie keer raden wie er reed.” Say whut?! Maar gelukkig kwam de aap al snel uit de mouw: De mannelijke agent reed gewoon.

Uiteindelijk kon iedereen wel lachen om het voorval. Blijkbaar hadden de politieagenten enkele momenten voor het moment van foutief parkeren een man staande gehouden, en wilden ze de auto aan de kant zetten zodat voorbijgangers er makkelijk langs konden. Maar dat ging helaas niet helemaal volgens het boekje.

Om de bende weer op te ruimen kwam er in eerste instantie een bergingsbedrijf langs, maar die bleek echter niet over de juist middelen te beschikken om de auto weer te bevrijden. “Toen heb ik een handje geholpen, want ik heb een zandschep thuis”, vertelde Johan trots. Samen verplaatsten ze wat straatstenen, schepten ze wat zand weg en legden ze de paal plat.

“Dus ik heb niet alleen maar lopen lachen hoor”, liet Johan weten. Wel is hij van mening dat de agent nu taart moet trakteren op het bureau.
Foto