Peter Berkowitz wou doodgraag een eigen stekje in San Francisco, maar kon zich de hoge huurprijzen niet veroorloven. Hij besloot daarom om een houten hok te bouwen in het huis van een vriend en daar te gaan wonen.

Je kan het ‘hok’ van Berkowitz nog het best vergelijken met de bezemkast waar Harry Potter ettelijke jaren in moest overnachten, met het enige verschil dat de Amerikaan er vrijwillig in slaapt. De 25-jarige illustrator moet per maand 508 dollar (omgerekend zo’n 453 euro) neertellen. Ter vergelijking: de gemiddelde huurprijs voor een appartement met een slaapkamer bedraagt 3.500 dollar (oftewel zo’n 3.124 euro). Niet mis, als je weet dat zijn innovatieve woonst vlakbij de zee gelegen is.

Berkowitz begon drie weken geleden met het fabriceren van zijn nieuwe optrekje. Het resultaat kan je bewonderen op zijn website en Facebookaccount. Behalve een klein tweepersoonsbed, past er ook nog een minibureautafeltje en ledlampje in zijn nieuw verblijf.

“Mensen zijn verrast dat ik in zo’n kleine ruimte wil leven, maar ik denk dat ze onderschatten hoe fijn het kan zijn als je het goed inricht”, vertelt hij aan NBC News. “Het is de meest gezellige woonruimte die ik ooit heb gehad.” Naast zijn ‘hok’, mag de creatieveling ook gebruik maken van de woonkamer, keuken en badkamer, die hij deelt met vier andere mensen.
Filmpje