Honderden straatkatten zijn ingezet om het rattenprobleem in Chicago op te lossen. De jagers doen hun werk zo goed dat er inmiddels een lange wachtlijst is van mensen die een straatkat willen huren. Met name in buurten waar gebouwen worden gesloopt is het rattenprobleem groot en daarmee de vraag naar de katten.

Volgens Amerikaanse media is het rattenprobleem onder meer groot in de buurt van het 'Children's Memorial Hospital' in Lincoln Park. De knaagdieren zitten in en onder het gebouw en gaan ergens anders schuilen zodra de sloopkogel het gebouw raakt. Bewoners uit de buurt horen en zien de beesten overal.

De katten die worden ingezet komen van de straatkattenopvang 'Three House Humane Society' in Chicago. De opvang heeft meer dan vierhonderd straatkatten geplaatst om aan het 'werk' te gaan bij bedrijven, fabrieken en woningen om de rattenplaag tegen te gaan.

Victoria Thomas, een buurtbewoonster, heeft drie katten geadopteerd. ,,We waren aan het barbequen en de ratten liepen gewoon over onze voeten," zegt ze tegen CBS.

Inmiddels is het programma een groot succes en is de rattenplaag volgens de bewoners stukken minder geworden.