Moeder Louise Bloxham heeft de grootste moeite met de rekensom die haar kinderen voorgeschoteld krijgen. Die moeten uitrekenen hoeveel passagiers er in de trein zitten, nadat er 19 mensen uitstappen bij de eerste stop en er 17 weer instappen. Het juiste antwoord geven blijkt niet alleen voor de Britse knap lastig.
De vraag luidt: Er zit een aantal mensen in de trein. 19 mensen stappen uit bij de eerste stop. 17 mensen stappen in. Nu zijn er 63 mensen binnen. Hoeveel mensen zaten er in eerste instantie in de trein?'

Moeder Louise Bloxham deelde de rekensom op Twitter, omdat ze niet kon geloven dat kinderen jonger dan 6 jaar deze moeten beantwoorden. Ook haar volgers zijn volgens de Britse krant Daily Mail verbaasd terwijl ze een correct antwoord proberen te geven.

Robyn Duckworth verklaart haar theorie die de som oplost. Ze haalt 19 af van 65, voegt 17 toe en komt uit bij 63 mensen die in het begin in de trein zaten. Neil Hughes blijft er daarentegen bij dat het antwoord 65 is en Lewis Haddow gebruikt algebra: X - 19 + 17 = 63. X = 65. Hij voegt toe: ,,Dat is best lastig voor een 6-jarige."

Moeder Louise brengt ze nog verder in verwarring door te vertellen dat iemand het antwoord heeft gepost op een facebookforum voor docenten, met 46 als antwoord. ,,Je negeert de 19 mensen, zij zijn mogelijk later ingestapt. Dus 63 -17 = 46."

Het juiste antwoord is wel degelijk 65. Je haalt de 17 passagiers die net instapten van het huidige aantal passagiers, 63, om tot 46 te komen. Dan voeg je daar de 19 passagiers aan toe die eerder uitstapten en kom je uit bij 65.