Hij is net veertien jaar en heeft nu al een miljoenenbedrijf. Taylor Rosenthal uit Alabama kreeg een bod van ruim 26 miljoen euro voor RecMed, zijn automaat met EHBO-producten. Maar hij wees het bod af.

Taylor begon in 2014 met RecMed tijdens een cursus voor jonge ondernemers op school. “We moesten een idee voor een zaak bedenken”, zegt hij tegen CNN. “Steeds als ik naar een baseballtoernooi ging, viel het mij op dat kinderen geblesseerd raakten en dat hun ouders geen pleisters konden vinden. Daar wilde ik iets aan doen.”

Daarop bedacht hij een automaat voor EHBO-spullen. Daarin zitten EHBO-pakketjes die tussen de 5 en 14 euro kosten. Ook kunnen klanten losse pleisters, rubberen handschoenen, gaasverbanden en ontsmettingsdoekjes uit de automaat halen. De apparaten kunnen geplaatst worden bij stranden, stadions, speeltuinen en andere plaatsen waar kinderen samenkomen en kosten ruim 4.800 euro per stuk.

Verder maakt RecMed winst door het aanvullen van de voorraad en door advertenties op de apparaten te verkopen. Er zit al een bestelling van honderd automaten voor pretpark Six Flags in de pijplijn. RecMed gaat dus als een trein en dat viel ook een geďnteresseerde koper op, die 26 miljoen bood voor het bedrijf. Maar Taylor gaat liever zelf nog even door.