De vijfjarige Quaden Bayle uit Australië lijdt aan dwerggroei, iets wat hij altijd maar moeilijk kon accepteren. Tot hij zes weken geleden een hondje kreeg: Buddy. De Shih Tzu-pup lijdt net als zijn jonge baasje aan achondroplasie, de meest voorkomende vorm van dwerggroei.
De twee zijn inmiddels onafscheidelijk. ,,Buddy heeft hem geholpen zijn diagnose te accepteren", zegt Quadens moeder Yarraka Bayles. ,,Hij begrijpt nu dat het oké is om anders te zijn."

Quaden werd meer dan eens gepest of raar aangekeken op straat wegens zijn aandoening, vertelt mama Yarraka. ,,Uiteindelijk werd het zo erg dat we het woord 'dwerggroei' niet meer in zijn buurt mochten gebruiken." Maar die tijd is voorbij sinds Buddy in het leven van haar zoontje kwam. ,,Buddy heeft zijn zelfvertrouwen enorm vergroot: nu vertelt hij trots aan wildvreemden dat Buddy net als hijzelf dwerggroei heeft."

Quaden verloor recent zijn opa en in het afgelopen jaar moest hij vier zware operaties ondergaan. ,,Buddy heeft Quaden wat broodnodige vreugde en geluk gebracht na zoveel rouw en verdriet", besluit zijn moeder. ,,We houden echt van hem."
Foto