De Franse politie heeft op de A7 in de Drôme een automobilist staande gehouden die zijn auto veel te zwaar had beladen. De man haalde nog maar een maximale snelheid van 80 km/uur op de snelweg. De chauffeur, die op weg was naar Marokko, was zich van geen kwaad bewust.

Ter hoogte van Portes-lès-Valences konden de Franse agenten hun ogen nauwelijks geloven. Het verkeer dreigde verstopt te raken door een Opel Zafira die vervaarlijk traag zijn weg vervolgde. De auto was onherkenbaar geworden door de metershoog opgestapelde bagage.

De agenten vroegen de bestuurder om hen te volgen voor een weging. Het voertuig woog 2,5 ton, oftewel 700 kg meer dan toegelaten, zo schrijft de Franse krant France Blue. De chauffeur die 's nachts vertrokken was uit de omgeving van Parijs, was onderweg naar Marokko met allerlei koopwaar: fietsen, elektrische toestellen en ontelbare kartonnen dozen.

De man moest 700 kilo bagage achterlaten bij de politie van Bourg-lès-Valence. Nadat hij een boete van 180 euro had voldaan, mocht hij zijn weg vervolgen.
Foto