Melktanden vallen er meestal zelf uit, maar je kunt de natuur zeker een handje helpen. Vorig jaar liet Mila Freiheit haar tand trekken door een drone. Deze keer besloten het zesjarige Canadese meisje en haar vader om nog een stapje verder te gaan. Ze schakelden een hongerige eekhoorn in.

Het duo trok vorige week naar een park in de Canadese stad Montreal, gewapend met flosdraad, een graanreep, een doos papieren zakdoekjes en enkele camera's.

,,We wachtten tot de tand goed loszat en gingen naar het park en bedachten dit plan," aldus vader David Freiheit. Ze bonden een eind van een flosdraad vast aan de losse tand en het andere eind aan een stukje graanreep dat op een bankje in het park werd gelegd en wachtten. Tot hun verrassing duurde het niet lang vooraleer een eekhoorn het aas beetpakte en zo Mila's tand uittrok. Het diertje gaat zelfs even met haar tand aan de haal, maar Freiheit wist die als snel te bemachtigen, terwijl hij zelf de hele tijd hoorbaar in een deuk ligt.

,,We hadden niet verwacht dat het echt zou werken," vertelde het meisje aan CBS News. Kort na het geslaagde experiment, zette Freiheit zijn dochter af op school, waar ze de tand en de video die ze die ochtend maakten, aan haar vriendjes toonde. ,,Ze zeiden: 'Je vader is gek... en waarom hangt er zoveel bloed op de tand?'," aldus Mila.

Het meisje kreeg tien dollar van de tandenfee: het dubbele van wat ze normaal gezien mag verwachten.

Freiheit, een actieve youtubegebruiker maakte al een tiental andere Youtubefilmpjes met eekhoorns, waaronder eentje waarin een eekhoorn zijn GoPro mee een boom inneemt. Dat filmpje werd al meer dan 7 miljoen keer bekeken. ,,Ze zijn schattig. Ze zijn overal en mensen lijken van hen te houden. Elke keer wanneer we een dode eekhoorn langs de weg passeren, stoppen we en betuigen we ons medeleven," vertelt hij.