Het nu al razend populaire spel Pokémon Go gaat mogelijk voor drukte zorgen in Amsterdamse politiebureau's. En daar zitten agenten niet op te wachten.
Het spel kan sinds deze week worden geďnstalleerd op de mobiele telefoon. Spelers kunnen Pokémon op allerlei plekken vinden, maar moeten daarvoor wel op pad gaan. Door middel van de telefooncamera kunnen de Pokémon in de omgeving 'herkend' worden. Agenten in Noord vrezen voor vervelende situaties.
'In Australië en Amerika werden politiebureaus overspoeld met mensen die een Pokémon wilden vangen die in het bureau geplaatst was. Verreweg de meeste mensen komen naar het politiebureau met een hulpvraag. Wij willen deze mensen helpen en graag zo goed mogelijk zonder afleiding', schrijven ze.
Maar dat kan niet het enige gevolg zijn. 'Ook zijn er al diverse ongelukken gebeurd door mensen die zo met het spel bezig waren dat ze niet keken bij het oversteken. (...) Houd rekening met elkaar en mocht je vragen krijgen over wat je doet, ook al gebeurt dit honderd keer per dag, blijf beleefd en leg het uit.'