Een bewaker van een gevangenis in Texas heeft zijn leven te danken aan een groep gevangenen die hij deze week bewaakte. Toen hij een hartaanval kreeg, forceerde de groep het slot van de cel om hem te redden.

De gedetineerden wachtten donderdag totdat ze voor de rechtbank moesten verschijnen, toen hun bewaker plotseling bewusteloos voorover viel. Ze riepen om hulp, maar niemand reageerde. Gezamelijk beukten ze vervolgens tegen de celdeur en konden zo het slot forceren.

Nog altijd aan handen en voeten gebonden bleven de criminelen om hulp roepen. Deze keer werden ze gehoord tot in de rechtbank, die zich een verdieping hoger bevond. Toegesnelde agenten begonnen de gedetineerden eerst weer bijeen te drijven voordat ze merkten dat de cipier onwel was geworden.

Ze pasten direct hartmassage toe en met een defibrillator kregen de hulpdiensten zijn hart weer aan de praat, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De bewaker zal volledig herstellen en zelfs vrij snel zijn werk kunnen hervatten. ,,Wij hebben hem gered omdat hij een goede kerel is", verklaarden de gevangenen na afloop.
Foto