Een zwakbegaafde man uit Tubbergen is waarschijnlijk acht jaar lang mishandeld en uitgebuit door drie personen. De man moest zeven dagen per week zestien uur lang werken, zonder dat hij daar een vergoeding voor kreeg.

De man moest allemaal klusjes doen voor het echtpaar, zoals thuis en op hun bedrijf schoonmaken. Hij werd mishandeld als hij zijn werk niet goed deed. 's Nachts werd hij opgesloten. Ook heeft hij om de echte eigenaren buiten schot te houden vermoedelijk een bedrijf, een huis en een aantal voertuigen op zijn naam gehad. Daar stonden nog meerdere openstaande boetes op.
De man is uiteindelijk zelf naar de politie gestapt om aangifte te doen van de uitbuiting. Het Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW hebben deze week in deze zaak een huis in Tubbergen en een winkelruimte in Almelo doorzocht.
Drie mensen, het echtpaar en hun zoon, zijn aangehouden volgens Tubantia. De zoon kon snel weer vrijgelaten worden omdat hij waarschijnlijk nauwelijks iets met de zaak te maken heeft. De man en vrouw zijn voor twee weken in bewaring gesteld. Ook is er administratie in beslag genomen.