In de Britse stad Cambridge is een 23-jarige man zaterdag in slaap gevallen op het glazen dak van een shoppingcenter, op zo'n 20 meter hoogte. Het waren shoppers die de man hadden opgemerkt. De man zou iets te veel hebben gedronken bij het vieren van zijn nieuwe job, klonk het in de rechtbank.
De brandweer moest ter plaatse komen om de man wakker te maken en om hem vervolgens veilig naar beneden te brengen. Elf winkels werden vooraf geŽvacueerd.

De man kwam er zonder verwondingen vanaf en werd meegenomen door de politie. "Hij leek de feiten niet erg ernstig te nemen, hij vond de reacties overdreven", aldus de aanklager volgens Cambridge News.

"Dat mijn cliŽnt het als een mop zou hebben opgevat, is wellicht een resultaat van het feit dat hij dronken was op dat moment", aldus de verdediging. "Hij is erg beschaamd over zijn gedrag en hij wil zeker de impact van zijn daden op het publiek en op de hulpdiensten niet minimaliseren. Hij was uitgegaan om zijn nieuwe job te vieren, hij heeft te veel gedronken en heeft geen idee hoe hij op het dak is beland."

Welke straf de man krijgt, is onduidelijk.
Foto