Binnenkort hoef je op reis niet meer een koffer te dragen, maar draagt de koffer jou. Het Amerikaanse bedrijf Modobag heeft een draagkoffer met een motortje en een stuur ontworpen, waardoor je op het vliegveld van de douane naar de gate kan racen.

Het koffertje kan maximaal 8 kilometer per uur gaan en rijdt op een oplaadbare accu. Er zitten ook een usb-oplader en een GPS-systeem in. Minder praktisch is dat de koffer 8,5 kilo weegt. Hij neemt dus al bijvoorbeeld een derde van het maximaal toegestane gewicht aan ruimbagage bij de KLM in beslag. Ook is de prijs nogal pittig. De Modobag kost namelijk zo'n 900 euro.

Bedenker Kevin O'Donnell kwam op het idee toen hij op een vliegveld zijn kinderen achter zich aantrok op een koffer met wieltjes. Samen met een vriend die veel van motorfietsen afweet, ontwikkelde hij zijn idee verder en startte een crowdfund-campagne.

De teller staat momenteel op ongeveer 144.000 euro, ver boven het doel dat O'Donnell voor ogen had. PotentiŽle koffercoureurs kunnen echter nog bestellingen plaatsen.
Filmpje