De Amerikaanse Victoria Vargas en haar moeder Veronica Quintanilla hebben identieke tatoeages genomen, maar in plaats van ermee te pronken hopen ze de creaties nooit meer te zien. De twee roze strikken op hun kale hoofden staan symbool voor het gevecht tegen borstkanker, dat moeder Veronica (47) voor de tweede keer in een paar jaar tijd heeft gewonnen.
Moeder Veronica heeft een grote strik, dochter Victoria een kleinere, maar het tweetal stelt dat ze allebei evenveel betekenis hebben. ,,Mijn moeder en ik zijn enorm naar elkaar toegegroeid de laatste jaren. Tijdens de lange chemokuren deden we niks anders dan praten, praten en praten. Of onnozele YouTube-filmpjes bekijken", vertelt de 21-jarige dochter Victoria.

Toen de laatste chemokuur achter de rug was, wilde Victoria die voor hen belangrijke gebeurtenis eren. Het werd een tatoeage. ,,Deze tatoeages zijn speciaal voor ons", vertelt moeder Veronica. ,,Maar eigenlijk is het de bedoeling dat niemand ze ooit nog ziet. Ik ben twee keer in mijn leven kaal geweest als gevolg van een kankerbehandeling. En ik ben van plan nooit meer kaal te worden", vertelde de 47-jarige vrouw aan het Amerikaanse Today.

Veronica vervolgt: ,,Het is een symbool van mijn strijd tegen borstkanker en de diepe liefde tussen een moeder en dochter. Het doet mij denken aan de kracht die Victoria mij gaf wanneer ik dat nodig had en andersom. Het betekent ook dat, ongeacht hoe moeilijk de situaties is, elke situatie kan worden verholpen met de juiste instelling."

De Texaanse voegt eraan toe dat kanker hebben, een verschrikkelijke ervaring is. ,,Kanker maakt overal littekens. Op je lichaam, in je hoofd, op je ziel: het laat overal zijn merktekens na. Maar deze tattoo is een mooi merkteken. Iets waarvan ik beslist wilde dat het op mijn lichaam kwam na die kanker."
Foto