Na een aantal ziekenhuisopnames van kinderen die door hun ouders veganistisch werden opgevoed, is voor Forza Italia-politica Elvira Savino de maat vol. Zij wil dat veganisme voor kinderen wordt beschouwd als een vorm van mishandeling. Artsen zouden veganisme net als fysiek geweld moeten rapporteren en er zou een celstraf tot zeven jaar moeten staan op een veganistische opvoeding van kinderen tot 16 jaar.

Veganisme is een levensstijl/eetstoornis waarbij de patiŽnt geheel tegen de natuurlijke bouw en spijsvertering en behoeften van de mens in, geen enkel dierlijk product tot zich neemt. Geen vlees en vis dus, maar ook geen kaas, zuivel, eieren et cetera. Wat overblijft is een dieet van groente, fruit, soja, granen, noten en peulvruchten. Dat het voor kinderen in de groei deksels lastig, zo niet onmogelijk is om hier een uitgebalanceerde hoeveelheid voedingsstoffen uit te halen behoeft geen betoog. In theorie kan het, mits het kind alles lust, erg grote volumes plantaardige dingen kan eten de hele dag door en ouders heeft die er bijkans een fulltime baan aan hebben om een veganistisch menu samen te stellen en te bereiden waar echt alles in zit dat een opgroeiend kind nodig heeft. Wie ooit zelf daadwerkelijk een kind heeft leren eten, weet dat zulks onmogelijk is. Daarbij is een veganistisch dieet ook nog enorm saai en vreugdeloos maar goed, daar ga je op zichzelf niet dood aan.

Wie zelf uit een soort idealistisch waanbeeld meent dat een mens geen dierlijke producten mag eten, kan hiervoor kiezen als hij/zij in staat is zelf beslissingen te nemen. De realiteit ontkennen en ideologie boven feiten en gezondheid stellen is voor minderjarige kinderen inderdaad een vorm van mishandeling, aangezien een mens beslist omnivoor is en zonder dierlijke vetten en eiwitten niet gezond kan groeien en ontwikkelen. Prima wetsvoorstel dus, misschien dat mevrouw Savino eens een babbeltje kan maken met de burgemeester van Turijn. Die zottin wil van de hele stad een tofuparadijs maken. Veganisme, lekkerder, gezonder en vrolijker kunnen we het niet maken. Wel drammeriger. En strafbaarder!